Opschoondag omgeving Wibautstraat

Vrijwilligers van Stichting De weg naar Geluk deden zaterdagmiddag 28 maart mee met de Nationale Opschoondag. Bemand met vuilniszakken, prikkers en handschoenen werd er zakken vol met zwerfafval opgeruimd in de omgeving rondom de Wibautstraat.

“Het is ongelooflijk wat je allemaal op straat vindt. We haalden zelfs een scheerapparaat tussen de struiken vandaan, een koffer en natuurlijk heel veel plastic en blikjes”, vertelde een vrijwilliger. Tijdens het schoonmaken kwamen er een hoop positieve reacties van voorbijgangers. “Goed bezig!” riep een fietser.

Stichting De weg naar Geluk bevordert algemene normen en waarden, door middel van een gelijk genaamd boekje waar 21 op gezond verstand gebaseerde leefregels in staan. Het is geschreven door filantroop L. Ron Hubbard. Twee hoofdstukken hieruit zijn ‘Geef het goede voorbeeld’ en ‘Verbeter je omgeving’. De vrijwilligers vonden de landelijke opschoondag een mooie gelegenheid om de daad bij het woord te voegen.

In heel Amsterdam deden vele groepen mee met de Nationale Opschoondag. De gemeente Amsterdam had speciaal voor deze gelegenheid materiaal ter beschikking gesteld en zodoende kon er flink doorgewerkt worden. Uiteindelijk had de groep 25 vuilniszakken vol met afval en was het tijd voor het eten van de taart die de groep van Stichting Nederland Schoon had gewonnen met deze actie.