WAT STICHTING “DE WEG NAAR GELUK” DOET

De doelstelling van de Stichting is het helpen bevorderen van het herstel en de naleving van bruikbare, positieve normen en waarden in de samenleving, door:

1. Het verspreiden van het boekje “De weg naar geluk”.

De boekjes worden verkocht, of indien daarvoor een sponsor is gevonden, ter beschikking gesteld aan diverse doelgroepen. Op aanvraag krijgt u ter kennismaking een boekje toegestuurd, gratis of tegen een kleine vrijwillige bijdrage (zie aanvraagformulier). Wanneer u op uwbeurt boekjes aan anderen wilt doorgeven, kunt u die daartoe bij de Stichting kopen in pakketten van 12 exemplaren. De kosten ervan zijn € 14,00 per pakket van 12 boekjes, exclusief verzendkosten (zie aanvraagformulier). Ook kunt u tegen gereduceerde prijzen grotere aantallen boekjes kopen en die gratis verspreiden of in pakketten van 12 boekjes aan anderen doorverkopen.

 

2. Het uitoefenen van activiteiten die het begrip en de toepassing van bruikbare, positieve normen en waarden bevorderen, niet alleen in het persoonlijk leven, maar ook als hulp aan anderen.

Er wordt bijvoorbeeld een schriftelijke cursus gegeven over het boekje “De weg naar geluk”. De lessen worden toegezonden na ontvangst van € 25,00 exclusief verzendkosten op girorekening NL49INGB0004150253 van “De weg naar geluk”, Wassenaar. Verder worden er lezingen en workshops gegeven over onderwerpen die verband houden met normen en waarden. Als u bij u in de buurt een lezing wilt organiseren, kunt u daarvoor onze hulp inroepen. Er zijn diverse aanvullende materialen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld een poster met afbeeldingen voor iedere afzonderlijke “leefregel” en een activiteitenboek voor kinderen, dat wij “doeboek” hebben genoemd.

Door de internationale stichting zijn lesmaterialen ontwikkeld die binnenkort ook in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

Verder is er van de tekst van het boekje een DVD gemaakt onder het motto “Er is geen mens op de wereld die geen nieuwe start kan maken.” In de film op deze DVD – kosten € 17,00 exclusief verzendkosten – treft u een reeks verhalen aan waarin steeds andere personen een levensechte episode spelen. Hun verliezen, verkeerde keuzes en dilemma’s, en hun successen, vormen een film over het leven, het vinden van je weg erin en de volharding van de menselijke geest – een meeslepende en inspirerende boodschap die u aan anderen kunt doorgeven om ook hun voortbestaan en toekomst te verbeteren.

De beschrijving van dat wapen staat in een boekje dat wij u met plezier gratis toesturen. (Zie aanvraagformulier.)

Officiële Documenten van de stichting